Azarenková so Serenou Williamsovou do 3. kola dvojhry

19.01.2013 Celý región

Melbourne 19. januára (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková s Američankou Serenou Williamsovou sa prebojovali do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Azarenková sa v úlohe turnajovej jednotky a obhajkyne titulu potrápila s Američankou Jamie Hamptonovou, ktorú zdolala v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:2. Tretia nasadená Serena Williamsová urobila krátky proces s Ajumi Moritovou, s Japonkou si poradila hladko v dvoch setoch 6:1 a 6:3. Medzi elitnú šestnástku postúpili aj tri Rusky Svetlana Kuznecovová, Maria Kirilenková, Jelena Vesninová i bývalá svetová jednotka Dánka Carolinw Wozniacka, ktorá ukončila víťaznú púť ukrajinskej kvalifikantky Lesie Curenkovej.

Azarenkovej trvalo dlho, kým zlomila odpor húževnatej Hamptonovej. Američanka v druhom sete požiadala o zdravotnú prestávku a nechala si ošetriť boľavý chrbát, potom však začala súkať jeden víťazný forhend za druhým. Druhé dejstvo sa stala jej korisťou a na začiatku tretieho sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:1. Záver ale patril Azarenkovej, ktorá vďaka šnúre piatich gemov v rade postúpila do osemfinále. "Hamptonová si zobrala medical time out, no potom začala vypaľovať jeden winner za druhým. Všetko jej padalo do kurtu. V duchu som si hovorila: 'Nemôžem aj ja mať problémy s chrbtom?' Na kurte som sa cítila fajn, no na rozdiel od Hamptonovej išli všetky moje údery do siete alebo do autu. V treťom dejstve za stavu 1:2 som sa našťastie dobre skoncentrovala a napokon dotiahla zápas do úspešného konca," povedala pre akreditované médiá Azarenková, ktorá v osemfinále narazí na Rusku Vesninovú.

Serena Williamsová zatiaľ prechádza turnajom ako nôž maslom. Príliš sa nezapotila ani v dueli s Moritovou, ktorej dovolila uhrať iba štyri gemy. Rovnako ako v 2. kole proti Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej sa prezentovala v závere delovým podaním s rýchlosťou 207 km/h. "Snažila som sa, aby moje údery mali čo najväčšiu razanciu. Keď som duel 2. kola zakončila podaním s rýchlosťou 207 km/h, myslela som si, že to bolo šťastie. Teraz sa mi to však podarilo opäť, čo je pozitívny signál. V ďalšom kole sa budem snažiť o 210-ku," povedala mladšia zo sestier Williamsových, ktorú v osemfinále čaká Ruska Kirilenková.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Sloane Stephensová (29-USA) - Laura Robsonová (V. Brit.) 7:5, 6:3
Caroline Wozniacka (10-Dán.) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:4, 6:3
Jelena Vesninová (Rus.) - Roberta Vinciová (16-Tal.) 4:6, 7:6 (4), 6:4
Serena Williamsová (3-USA) - Ajumi Moritová (Jap.) 6:1, 6:3m
Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Carla Suarezová Navarrová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3
Victoria Azarenková (1-Biel.) - Jamie Hamptonová (USA) 6:4, 4:6, 6:2
Maria Kirilenková (14-Rus.) - Yanina Wickmayerová (20-Bel.) 7:6 (4), 6:3
Bojana Jovanovská (Srb.) - Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 7:6 (3)

 

Vyberte región